Ontwikkeltraject organisaties

Een eigen droombaanfabriek bouwen gebeurt stap voor stap, waarbij de beweging van organisatie en medewerkers wordt ingezet. 

  1. Droombaanfabriek Scan: analyse van huidig goed werkgeverschap en werknemerschap.
  2. Strategie sessies: visie op goed werkgeverschap en sturen op talent, op zoek naar het Waarom van de organisatie.
  3. Ontwikkelprogramma organisatie: welke bouwstenen van goed werkgeverschap zijn nodig.
  4. Persoonlijke ontwikkeling MT: sessies, teamdagen en individuele sessies om visie naar praktijk te brengen.
  5. Ontwikkeling en implementatie talentgerichte HR beleid naar de praktijk.

Ontwikkeltraject leidinggevenden

Een persoonlijk ontwikkeltraject met impact. Dat levert écht rendement uit talent op! 

  1. Spiegelmoment: Inzicht in kwaliteiten en ontwikkelpunten. De Talenten en Drijfveren Analyse levert een persoonlijk talentprofiel op. Dit legt de basis en is vertrekpunt voor duurzame persoonlijke ontwikkeling.
  2. Spiegeldagen: in 2 faadbackgesprekken wordt het persoonlijk profiel vertaald naar een leiderschapsprofiel. Input die als uitgangspunt dient voor het Persoonlijk Ontwikkelplan.
  3. Persoonlijk ontwikkelplan: individuele sessie met behulp van Business Model You methode. Hierbij wordt gewerkt op basis van een canvas met 9 bouwstenen.  
  4. Individueel traject: vanuit Persoonlijk Ontwikkelplan wordt de actie ingezet. Deelname aan diverse workshops die van waarde zijn voor persoonlijk ontwikkeling. 
  5. Gezamenlijk avontuur: het ontwikkeltraject is ook een gezamenlijke reis. Door letterlijk samen op reis te gaan heeft impact en biedt de rust en de ruimte om te bouwen aan de kracht van echt teamwerk.
De Droombaanfabriek - Emmastraat 1 - 6862 GR Oosterbeek - M. 06 81 47 57 47 Volg De Droombaanfabriek op Twitter Kom in contact met De Droombaanfabriek op LinkedIn