Interview: Hoogdesign, Fabian Krieger
16-01-2015

Wat is een droombaanfabriek volgens jou?

Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en met plezier heen kan gaan. Het is ook belangrijk dat je gestimuleerd wordt om je talent te ontwikkelen om iets nieuws te kunnen bereiken als persoon. De vijf werkdagen moeten minimaal zo leuk zijn als het weekend.

Wat is goed werkgeverschap?

Een goede werkgever is in mijn ogen iemand die vooral vanuit voorbeeld leidt. Alles wat je van een team verwacht, moet je ook van de leiding kunnen verwachten. Het vermogen hebben om je goed in te leven in je personeel: iedereen is met eigen normen en waarden opgegroeid en reageert dus anders op situaties of hoe je zaken oppakt. Persoonlijke aandacht en waardering is ook een eigenschap van goed werkgeverschap, als je goed naar je team luistert en ze waardeert hebben ze ook enorm veel over voor de werkgever en het bedrijf.

Wat is goed werknemerschap?

Vooral streng/eerlijk naar jezelf zijn en passie hebben voor je vak. Vanuit ambitie de mogelijkheid vinden om verliefd te worden op je werk. Hiervoor moet je dus goed weten wat je wil en daar eerlijk over zijn tegen jezelf. Onderdeel willen zijn van een team en daar een concrete bijdrage te leveren aan het gezamenlijke doel. De bereidheid om je teamleden verder te helpen, zelfs buiten je werkterrein en vakgebied. Openstaan voor een positieve en optimistische mindset/houding om te leren en fouten te durven maken. Fouten zijn goed, als je er maar van leert.

Hoe wordt goed werkgeverschap en goed werknemerschap binnen jouw organisatie vorm gegeven?

Binnen Hoogdesign praten we veel met elkaar: zo min mogelijk traditionele beoordelingsmomenten en zoveel mogelijk tijdens het werk direct feedback en terugkoppeling geven aan elkaar. We streven een open cultuur na waarbij we elkaar aanspreken ongeacht je rol binnen het bedrijf. We werken vanuit gezamenlijke doelen waar iedereen zijn motivatie uithaalt, doelen worden ook democratisch bepaald. Een concreet voorbeeld is een recentelijke brainstorm met het team over onze missie en visie voor de lange termijn. Daar hoort bij dat we maatschappelijk een verschil willen maken (naast het creëren van nieuwe droombanen). Op lange termijn maar ook wat we vandaag al kunnen doen. Concreet betekent dat bijvoorbeeld op de fiets naar netwerkavonden (waar mogelijk) en milieubewustere keuzes maken op kantoor. Zakelijke doelen worden gezamenlijk bepaald, ook investeringen worden besproken en samen tot een besluit gebracht. Mijn rol bij Hoogdesign is het proces begeleiden en de uiteindelijke beslissing nemen. Ik wil dat de medewerkers zich mede eigenaar voelen van het bedrijf, als je voor Hoogdesign werkt, dan “ben” je Hoogdesign.

Hoe zou je het rendement uit talent verder kunnen verhogen binnen jouw organisatie?

Ik wil nog verder richting een zelfsturend team waarbij de teamleden feedback geven aan elkaar zonder dat ik daar perse een rol in hoef te nemen. Daarbij wil ik een groei realiseren naar een groter team dat wel op dezelfde open manier met elkaar samenwerkt. Dat is een doel dat we ook samen met het huidige team hebben bepaald.

Hoe zou je het organisatie DNA omschrijven van jouw organisatie?

De Hoogdesign mindset! Dat is waar we voor staan, deze poster hangt op kantoor zodat we hier iedere dag aan herinnert worden.

Mindset van Hoogdesign web- en app bureau

Op welke wijze geven jullie je medewerkers inzicht in hun eigen talent en potentieel?

Door continu feedback te geven tijdens het werken en te reflecteren over ieders bijdrage tijdens een teamoverleg. Iedereen formuleert persoonlijke leerdoelen en deelt die met het team. Daar helpen we elkaar mee wat betreft feedback en de hulpvraag. Onder feedback verstaan wij ook complimenten.

Welke organisatie zie je als een voorbeeld qua droombaanfabriek?

Ricardo Semler is een voorbeeld voor mij. Voornamelijk de openheid en het vertrouwen binnen zijn bedrijf is iets waar velen van kunnen leren. Het mooie is dat ook zonder zijn aanwezigheid de liefde en passie binnen het bedrijf blijven. Daarbij is het een succesvolle organisatie met vooral gelukkige medewerkers.


Het team aan het woord, waarom is Hoogdesign een droombaanfabriek?

Dennis Bruijn
“Hoogdesign is voor mij een droomfabriek omdat ik de vrijheid krijg om mijn doelen te verwezenlijken en nieuwe dingen uit te proberen.”

Lorien Lübbers
“Hoogdesign is een uniek bedrijf door de positieve mindset die altijd in het bedrijf aanwezig is. Er wordt altijd out of the box gedacht en er is veel vrijheid voor persoonlijke en vakgebonden groei.

Dit alles maakt Hoogdesign voor mij een droombaanfabriek!”

Remon van Seeters
“Hoewel ik vind dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor het vinden/maken van zijn/haar eigen droombaan is het wel prettig als de werkgever meewerkt!

Hoogdesign is voor mij een droombaanfabriek omdat ik hier een eigen invulling kan geven aan mijn droombaan. Ik ben erg blij dat deze vrijheid hier bestaat.”

Geschreven door Renate Bouwman
De Droombaanfabriek - Emmastraat 1 - 6862 GR Oosterbeek - M. 06 81 47 57 47 Volg De Droombaanfabriek op Twitter Kom in contact met De Droombaanfabriek op LinkedIn