Wat niemand je ooit heeft verteld over het vergroten van eigen regie in je loopbaan…..
06-02-2015

Het traditionele loopbaanadvies is vooral gericht op het ontwikkelen van jou als persoon. Die benadering is logisch, maar mist een cruciale „andere kant" van loopbaanontwikkeling: begrip van strategie en financiën, wat de koers is van een organisatie, en jouw rol om de organisatie in de juiste beweging te krijgen. Maar hoe kun je dat doen zonder een MBA, studie boekhouding, of het deelnemen in een strategie-team?

Het antwoord is om business model denken te leren: het proces van het bepalen van de strategie in termen die iedereen begrijpt. Het principe achter het business model denken is: als je het business model van jouw organisatie kunt begrijpen en beschrijven, dan helpt dat je om te begrijpen hoe jouw organisatie succesvol kan zijn. Met name in turbulente economische tijden.

Werknemers die het succes van de onderneming als geheel belangrijk vinden (en weten hoe dat bereikt moet worden) zijn de meest waardevolle werknemers nu en in de toekomst. Als je inziet hoe een business model van toepassing is op waar je nu werkt en waar jij past binnen dit model, dan zul je dezelfde effectieve manier van denken kunnen gebruiken om je eigen toegevoegde waarde, loopbaan en talenten te laten groeien.

In de workshop Business Model You leer je hoe business model denken werkt. Het inzicht van de BMY methode is dat individuele medewerkers ook waarde creëren vanuit hun talenten en kwaliteiten en dus toegevoegde waarde leveren aan de organisatie. Net als business modellen voor organisaties kunnen persoonlijke business modellen worden beschreven, geanalyseerd of worden aangepast. Het verbindt persoonlijke waardeproposities van medewerkers aan die van de organisatie.

Resultaat:

  • Medewerkers die zich verbinden aan de strategie en voorwaartse beweging van een organisatie
  • Hogere betrokkenheid van teams in veranderingsprocessen
  • Concete bijdrage aan organisatiedoelen vanuit talent en kwaliteiten van medewerkers
  • Inzicht in eigen kwaliteiten van medewerkers 

Interesse? Bel met Renate Bouwman 06-81475747 of mail naar Renate@droombaanfabriek.nl

 

Geschreven door Renate Bouwman
De Droombaanfabriek - Emmastraat 1 - 6862 GR Oosterbeek - M. 06 81 47 57 47 Volg De Droombaanfabriek op Twitter Kom in contact met De Droombaanfabriek op LinkedIn