Een advocatenkantoor met omzetmaximum: het bestaat!
17-07-2015

Sinds de oprichting van De Droombaanfabiek ben ik in de vele gesprekken met ondernemers op zoek naar 'het recept' van een droombaanfabriek. Wat zijn de ingrediënten of succesfactoren en wat zijn ervaringen uit de praktijk? Mijn zoektocht moet leiden tot het delen van deze kennis en ervaringen met andere organisaties zodat zij ook een eigen droombaanfabriek kunnen starten: dit resulteert in hogere medewerkersbetrokkenheid en succesvollere organisaties, is mijn overtuiging. 

Recentelijk sprak ik met Sjoerd van der Velden van advocatenkantoor Bruggink & van der Velden uit Utrecht. De filosofie van dit kantoor is gebasserd op Semco-stijl, de managementfilosofie van Braziliaan Ricardo Semler. Intrigerend dat een organisatie in een traditionele bedrijfstak durft te kiezen voor zo'n innovatieve manier van bedrijfsvoering. Hoe zijn zij tot deze keuze gekomen?

"Bij Bruggink & van der Velden zijn de sleutelwoorden openheid en transparantie" aldus Sjoerd van der Velden. In de visie van BvdV kun je niet alles controleren en moet je dat ook niet willen. "Vertrouwen dat mensen het beste uit zichzelf halen levert de organisatie en haar cliënten veel meer op. BvdV motiveert haar medewerkers om niet alleen op kantoor, maar ook buiten kantoor het beste uit zichzelf te halen" licht Sjoerd verder toe. Om die reden is de 4 daagse werkweek de norm: echt een onderscheidende visie in een branche waar veelurige werkweken bij advocaten statusverhogend zijn.

Om de uitgangspunten van vertrouwen en openheid te laten slagen is BvdV voor haar medewerkers – zowel organisatorisch als financieel – volledig transparant. Iedere medewerker heeft zicht op en zeggenschap over de koers van de organisatie. Sjoerd van der Velden: "BvdV heeft de focus op kostenbeperking en niet op omzet. Sterker nog, in plaats van een omzettarget hanteren wij een omzetmaximum. Dit stimuleert de medewerker om de werkweek ook daadwerkelijk binnen 4 dagen te houden. Iedere medewerker mag zelf zijn salaris bepalen en alle medewerkers zijn feitelijk ondernemer. Om iedere medewerker gelijke kansen te bieden heeft BvdV gekozen voor beperking van de duur van het aandeelhouderschap. Daarmee zijn de doorstroommogelijkheden gegarandeerd. Medewerkers moeten immers een reële kans hebben op aandeelhouderschap en talent blijft dan behouden". 

Wat een inspirerend verhaal! Sjoerd: " Destijds besloten wij het echt anders te doen. Het is een kwestie van overtuiging en het gewoon gaan doen". Vaak krijgt BvdV te horen van andere kantoren dat deze aanpak bij hen niet zou kunnen werken (onze medewerkers zijn er niet klaar voor..). Ik geloof dat het een kwestie van lef is en daarmee is dit misschien wel het belangrijkste ingrediënt van een droombaanfabriek. Dat je durft uit te gaan van vertrouwen, de controle durft los te laten en het aan te gaan. Vanuit de overtuiging dat als medewerkers het beste uit zichzelf halen de organisatie en haar klanten veel meer oplevert. BvdV is een advocatenkantoor met inmiddels 28 advocaten en een groeiend klantenbestand, zij zijn winnaar van Slimste bedrijf van Nederland 2014 en gecertificeerd B-Corp. 

 

 

Geschreven door Renate Bouwman
De Droombaanfabriek - Emmastraat 1 - 6862 GR Oosterbeek - M. 06 81 47 57 47 Volg De Droombaanfabriek op Twitter Kom in contact met De Droombaanfabriek op LinkedIn